Top Social

Een blog over Bible Journaling

woensdag 9 mei 2018

Hé. Leuk dat je de tijd neemt om deze blog te lezen!
Ik ben Eline en ik ben in oktober 2017 begonnen met Bible Journaling. Via deze blog zal ik je op de hoogte houden van de meest random dingen waar je mee te maken krijgt als je begint, of al een tijdje bezig bent met Bible Journaling.

Wat is Bible Journaling?
Met Bible Journaling focus je op een Bijbelvers uit de Bijbel en die werk je op een creatieve manier uit. Sommigen vinden het leuk om dit uit te tekenen, ikzelf kan niet tekenen dus ik doe het graag d.m.v. papier, verf en verschillende letters.

Wat ik leuk vind aan Bible Journaling is het beeldend maken van een Bijbeltekst. De Bijbel staat vol mooie en inspirerende woorden, maar het ene vers spreekt je misschien meer aan dan het andere vers. Door een tekst beeldend voor jezelf te maken, kun je je er meer in vinden. Dat ervaar ik in ieder geval. Ook vind ik het erg leuk om op deze manier bezig te zijn met God. God is goed! God is machtig!
Bible Journaling is een grote hobby, maar het zou niks werkelijk niks voorstellen zonder onze Hemelse Vader en Zijn Heilige Woord.


Dit is ook de reden waarom ik de Bijbelteksten liever niet bedek. Dat verschilt per persoon. Ik vind het zelf niet prettig omdat ik dan het idee heb dat ik God's woorden wil bedekken, alsof het ene woordje in de Bijbel belangrijker is dan de ander. En dat is natuurlijk absoluut niet waar. Maar hier is iedereen natuurlijk helemaal vrij in, iedereen denkt hier namelijk anders over...

Dit was 'm alweer voor vandaag! Ga jij ook beginnen?Let op! Als je er eenmaal aan begint wil je niet meer stoppen...


Plaats een bericht...